Sonovision - Helende arkitektur

- positive distraktioner til klinikker, plejecentre, hospicer og hospitaler

   
   

 

 

Stressreducerende kunst og behagelig akustik i plejemiljøer

 
 

Akustikbilleder med stressreducerende motiver til plejemiljøer

På denne side viser vi et udvalg af vores stressreducerende motiver, som er valgt ud fra en dansk kontekst. Alle motiver er i kategorien fotografiske afbildninger af natur, og langt de fleste fotos er optaget i Danmark. Alle de viste billeder er vores mest benyttede format til akustikbiller: 120x90 eller 90x120 cm, men akustikbillederne kan fås i mange andre formater.

 

 
103 - Knopsvane  i Skjern å ved Hastrup

Se pris og beskrivelse

  118 - Havebro ved Erholm Slot på Fyn
 

 

   
 
130 - Stor præstekrave ved Fyns Hoved   142 - Udsigt over Mols Bjerge

 

Sonovisions motiver er valgt ud fra evidensbaserede kriterier for helende kunst i plejemiljøer. Motiverne er fotografiske afbildninger af dansk natur og kulturlandskab - med skove, søer, åer og hav som tema. Nogle gange med dyr, og nogle gange med spor efter menneskets virke i form af stier, små broer, marker eller måske et glimt af et slot. Billederne er taget af nogle af de dygtigste naturfotografer i Danmark og udlandet. Nogle fotografer er repræsenteret ved flere billeder, andre er måske kun repræsenteret med med ét enkelt billede, som netop har den udefinerlige kunstneriske kvalitet, der gør en forskel.

 

 
143 - Solnedgang over Roskilde Fjord ved Jyllinge Havn   144 - Markvej ved Ravnsby Bakker på Lolland
 

 

   
 
146 - Bøgetræer i Krabbesholm Skov ved Skive

Se pris og beskrivelse

  147 - Udsigt over Vadehavet set fra Rømø

Se pris og beskrivelse

     
 
148 - Sti gennem bøgeskov i Cornwall   150 - Udsigt fra Møns Klint

 

Sonovision stiller mange krav til billedmaterialet. Billederne skal eksempelvis udstråle sommer. Sent forår og tidligt efterår kan gå, men ikke vinter. Billederne skal udstråle naturlighed, og ikke virke postkortagtige. Billedvinklerne skal tage sig ud som de gør for beskueren, der vandrer gennem naturen - altså ingen spændende vinkling op i trækronerne eller brug af påfaldende kameravidvinkler. Billederne må heller ikke være påfaldende efterbearbejdede med indlægning af ekstra stærke farver eller skyformationer. Et gennemgående tema er også, at der ikke er nogen form for afbildninger af mennesker i motiverne.

 

 
104 - Mudderklire, Bohuslen, Sverige   115 - Stilkeg ved Wedellsborg Slot på Fyn
 

 

   
 
117 - Havebro og hestekastanjer ved Nørre Vosborg ved Vemb   141 - Lyserøde roser på et hvidt plankeværk
 

 

   
   
152 - Lysthuset ved Frederiksborg Slot    

 

 

Tredelte billeder

Tredelte billeder (triptykoner) er specielt velegnede til ophængning på væggen i gange eller til skærmvægge i større rum, som skal opdeles med lyddæmpende materiale

   

147 - Udsigt over Vadehavet set fra Rømø

 

Todelte billeder

 

152 - Solopgang over Esrum Sø

 

 

 

Stressreducerende motiver

Vi hjælper med at finde de rigtige billeder til din institution, så der kommer en god balance mellem motiver, æstetik og lyddæmpende effekt.

Læs mere om lyddæmpende billeder.