Sonovision - Helende arkitektur

- sansebaserede løsninger til hospitaler og plejemiljøer

   
 
Behagelig kunst og god akustik i hospitaler og plejemiljøer

 
 

Projekt Det Intelligente Hospitalsbaderum

Sonovision deltager i et offenlig-privat samarbejde omkring fremtidens intelligente hospitalsbaderum. Projektet vil blive et førende referencepunkt ifm. renovering og nybygning af sygehuse, hospicer og plejecentre i Danmark.

 

Fremtidens hospitalsbaderum

Sonovision indgår i et offentlig privat samarbejde, som arbejder på udvikling af modeller for fremtidens hospitalsbaderum. Projektet ledes af Innovations-centret for Brugerinddragelse i Forskerparken i Odense.

Hospitalsbaderum tilpasset mange brugere og behov

I Det Intelligente Hospitalsbaderum arbejdes der på demonstrationsprojekter, som sigter på intelligente badeværelser, der er tilpasset mange forskellige brugere og behov. Baderummet skal være et førende nationalt referencepunkt for både nybyggeri og renovering af eksisterende sygehusbyggerier.

Ved at kombinere moderne teknologi, design og bred brugerinddragelse udvikles og gentænkes baderummets forskellige installationer og udstyr for at skabe et mere brugervenligt, sikkert, fleksibelt, æstetisk og hygiejnisk hospitalsbadeværelse, der samtidig er drifts- og arealmæssigt optimeret.

Stressreducerende design og æstetik

Samtidig er der i udviklingen af de intelligente badeværelser lagt vægt på stressreducerende design og æstetik. For eksempel i forhold til handicappede eller personer, som efter en operation er kortvarigt hæmmet. Det er målsætningen, at brugerne skal have en så fri og minimal oplevelse som muligt af at være hæmmet.

OPI-Lab

Udviklingsarbejde foregår i OPI-Lab regi. OPI-Lab er en forkortelse for Laboratorium for offentlig-privat innovation og velfærdsteknologi - et tværregionalt projekt, som inkluderer landets fem regioner og Servicestyrelsen samt en lang række kommuner, vidensinstitutioner og private virksomheder.