Sonovision - Helende arkitektur

- sansebaserede løsninger til hospitaler og plejemiljøer

   
 
Behagelig kunst og god akustik i hospitaler og plejemiljøer

 
 

Projekt Patienternes Hus

Sonovision har været aktiv deltager i Projekt Patienternes Hus, "Designfasen", som skal vise hvordan en forbedret patientservice gennem fx inddragelse af helende arkitektur kan give et bedre output for både patient og hospital.

Motionsrummet på Rigshospitalets Patienthotel

Sonovision har bidraget med konkrete bud på en forbedret patientoplevelse på Rigshospitalets Patienthotel. Genoptræning er et væsentligt element for mange af hospitalets gæster. Og hvordan styrker man motivationen til genoptræning gennem brug af helende arkitektur og motiverende faciliteter?

Forbedret patientoplevelse skal give bedre output for patienter og sygehus

Patienternes Hus er et af de fem nationale demonstrationsprojekter under Laboratorium for Offentlig og Privat Innovation og Velfærdsteknologi - OPI-Lab - som skal pege på, hvordan en forbedret patientservice kan øge værdien for såvel patienter som hospitaler.

Projekt Patienternes Hus ledes af Center for Sundhedsinnovation, Region Hovedstaden, som med brugerdrevne innovationsmetoder er med til at øge medindragelsen af patienter i udformning af fremtidens service og ydelser. Sonovision har deltaget i trin 3 - designfasen:

 

I Patienternes Hus arbejdes der med systematisk ideudvikling inden for bl.a. helende arkitektur.

 

En idealiseret brugerrejse med træningsudvikling

Hvordan får man patienter, der skal genoptrænes motiveret til mere fysisk aktivitet? I designfasen har vi udarbejdet konkrete fysiske forslag til indretning af et motionsrum på Rigshospitalets Patienthotel. Her har vi bl.a. udarbejdet forslag et stimulerende miljø med brugt af helbredende kunst og musik samt afstressende brug af akustikbilleder, farver på væggene og behagelig lyssætning.

 

 

 

Sonovisions forslag til indretning af eksisterende motionsrum på Rigshospitalets Patienthotel. Forbedring af brugeroplevelsen gennem etablering af et afstressende miljø. Akustikbilleder med afstressende motiver. Stimulerende videoer på videoskærme, som også benyttes til træningsprogrammer.

 

 

Patienternes Hus