Sonovision - Helende arkitektur

- sansebaserede løsninger til hospitaler og plejemiljøer

   
 
Behagelig kunst og god akustik i hospitaler og plejemiljøer

 
 

Positive distraktioner i det omgivende miljø

Positive distraktioner er faktorer i det omgivende miljø, som fremkalder positive følelser, tiltrækker opmærksomhed og medvirker til at blokere for bekymrede tanker.

 

Positive distraktioner på sygehuse og plejehjem

Med positive distraktioner f.eks. i form af dragende billeder af natur, kan man få afledt opmærksomheden fra stress, bekymringer, utryghed, frygt eller sorg

Positive distraktioner afleder opmærksomheden fra stress, bekymringer, utryghed, frygt og sorg

En positiv distraktion er klinisk defineret som at få rettet opmærksomheden på en ikke-skadelig begivenhed eller stimulus i det omgivende miljø. (Fernandez, 1986; Vessey, Carlson, & McGill, 1994).

Roger Ulrich definerede det i 1991 defineret på en lidt anden måde: "En positiv distraktion er en faktor i det omgivende miljø, som fremkalder positive følelser og tiltrækker opmærksomhed uden at anstrenge eller stresse modtageren, og dermed medvirker til at blokere for bekymrede tanker"

Sagt på mere almindelig dansk drejer det sig om, at man på en positiv måde får afledt sin opmærksomhed fra stress, bekymringer, utryghed, frygt og sorg. Dette kan man gøre med kunstnerisk udsmykning, behagelig lyd, stimulerende lyssætning og fremme af hjemlighed - og eliminiere de negative distraktioner i form af dårlig akustik, kedelig belysning og institutionspræg.