Projekt Hospitality på Neurologisk afdeling, SUH – Om æstetik og hjemliggørelse

I Projekt Hospitality bliver der arbejdet med hjemliggørelse og tryghed på neurologisk afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Man undersøger, hvordan man kan få patienterne til at føle sig mere hjemme. Hvordan kan omgivelserne understøtte en positiv stemning.

 

Omgivelserne betyder ekstra meget for neurologiske patienter. For de flestes vedkommende, er sanseapparatet påvirket og/eller der er tegn på sygdom i hjernen. Gennemtænkte ydre omgivelser stimulerer og bidrager til tryghed og ro. Post doc sygeplejerske Malene Beck beretter om projektet med hjemliggørelse på afdelingen.

 

Projektet omkring hjemliggørelse og æstetik i “Modtagelsen”, “Spiseområde”, “Patientstue” og “Mellemgang” omfattede også afprøvning af Sonovisions flytbare støjdæmpende skærmvægge med naturmotiver.

 

I projektet har sygehuset med enkle greb skabt et “rum-i-rummet” – en hyggekrog, som benyttes af både patienter og personale.

 


Om at føle sig som nomade, når man indlægges med en neurologisk sygdom

Projekt Hospitality udgav 15. september 2020 deres første artikel om hvordan patienter med en neurologisk sygdom påvirkes af deres evne til at opretholde fokus og let forstyrres af eksterne stimuli. Fire temaer blev identificeret: Opfattelse af uro, der fører til fortvivlelse; forsøg på at få opmærksomhed fra personalet; følelsen af at være i et vakuum af pålagt passivitet; søgning efter frirum. Undersøgelsen giver indsigt i, hvordan miljø spiller en væsentlig rolle i forhold til eksistentielle spørgsmål for patienter under indlæggelse. Patienterne fortalte om, at et hospitalsinteriør kan være tiltalende og opløftende, mindske deres oplevelser af stedløshed og derved støtte dem i en livssituation, hvor de føler sig mindre truet med hensyn til deres helbred og velvære.

Becoming a nomad when hospitalized with a neurological disease: a phenomenological study

 

Læs hele studiet her

 

Projektgruppen forventer, at næste artikel udgives i slutningen af 2020. Her beskrives effekterne af forskellige interventioner, hvor Sonovisions skærmvægge og akustikbilleder indgik.


 

Vil du vide mere om løsninger med akustikbilleder og skærmvægge til hospitaler?

Har du lyst til at høre mere om akustikbilleder og skærmvægge til hospitaler, så ring til Karsten Andersen på telefon 70 25 55 52 (karsten@sonovision.dk) eller Mari Böhlig på telefon 26 36 47 11 (mari@sonovision.dk)

 

 

top