Lyddæmpende billeder med smukke naturmotiver til hospitaler og plejehjem


På denne side finder du et stort udvalg af akustikbilleder med stressreducerende motiver fra dansk natur. Alle billederne har en stærkt lyddæmpende effekt.

Akustikbilledernes naturmotiver er særligt udvalgt til pleje- og behandlingsmiljøer

Vores motiver er fotografiske afbildninger af dansk natur og kulturlandskab - med marker, skove, søer, åer og hav som tema. Nogle gange med dyr, og nogle gange med spor efter menneskelig virke i form af marker, stier, små broer og måske et glimt af et slot. Men du finder ikke mennesker på billederne.

Nogle af Danmarks bedste naturfotografer

Billederne er taget af nogle af landets dygtigste naturfotografer og enkelte fra udlandet. Nogle af fotograferne er repræsenteret ved flere billeder, andre er måske kun repræsenteret med med ét enkelt billede. Men dette enkelte billede har netop lige den vanskeligt definerbare kunstneriske kvalitet, der gør en forskel.

Helende arkitektur - Helende kunst

Sonovisions akustikbilleder bidrager med flere positive elementer inden for fagområdet helende arkitektur:

  • Lindrende kunst - billederne er valgt ud fra evidensbaserede kriterier.
  • Et godt lydmiljø - akustikpladerne bag billederne har en høj lyddæmpningsfaktor.
  • Hjemlighed - billederne fremstår i et smukt design uden præg af institution.
  • Det personlige rum - akustikbillederne kan leveres som skærmvægge, som kan dele større fællesarealer op - Rumdeling
  • Wayfinding - Motiverne bidrager til, at beboere bedre kan orientere sig i miljøet - Wayfinding
  • Glæde og minder - Det er vores erfaring, at vores motiver i høj grad bliver brugt som samtale- og erindringsværktøj.

 

Eksempel på akustikbillede med naturmotiv på gangvæg i et plejehjem

Sonovisions billeder er 100 % refleksfri, og motivet kan aflæses fra en meget skrå vinkel. Lærredet kan rengøres med en lys sulfoopløsning, afspritning eller desinficerende klude. Ved stærk beskadigelse kan lærredet udskiftes.

 

Vi stiller omfattende krav til motivernes indhold

Vi stiller rigtig mange krav til motiverne på vores akustik billeder. Billederne skal fortrinsvis udstråle sommer. Sent forår og tidligt efterår kan gå an, men vinterbilleder finder du ikke nogen af. Billederne skal også være "naturlige" optagelser, og må f.eks. ikke virke grafiske eller unaturligt postkortagtige.

Motiverne skal tage sig ud som du husker din egen vandretur gennem naturen - altså ikke noget dramatisk kig op i trækronerne eller påfaldende brug af zoom eller vidvinkel. Billederne må heller ikke være efterbearbejdede med f.eks. efterbearbejdning af skyformationer eller farver.

Vi vælger motiverne ud forskningsbaserede kriterier for valg af kunst til sygehuse, og ud fra vores egne erfaring fra en lang række leverancer til hospitaler og plejehjem.

top