Skærmvægge har gjort vores store fællesrum hyggeligt

Plejecenter Othello købte i første omgang syv mobile skærmvægge til dagcenteret. Skærmvæggene har fjernet den rungende støj i dagcentret, og har givet personalet mulighed for løbende at skabe nye intime rum dagen igennem. Skærmvæggenes lærreder giver en meget smuk og 100 % refleksfri gengivelse af naturmotiverne.

 

De nye skærmvægge har givet mulighed for fleksibel indretning dagen igennem

Plejecenter Othello er et stort og moderne plejecenter i det centrale Fredericia. Dagcentrets store fællesrum har siden indvielsen for 10 år siden givet udfordringer med støj og forstyrrelser.

Som led i Fredericia Kommunes strategi for at understøtte hjemligheden på kommunens plejehjem, valgte Centerleder Grethe Jørgensen derfor at købe syv af Sonovisions mobile skærmvægge med smukke naturmotiver.

Skærmvæggene benyttes nu meget flittigt til løbende at skabe optimale rammer for borgernes udfoldelse dagen igennem. Personalet er glade for at skærmvæggene nemt kan flyttes rundt til nye positioner. På den måde undgås støj og forstyrrelser fra f.eks. køkken eller kontorarbejdsplads, og der kan hurtigt skabes hyggelige og mere intime områder, hvor borgere med forskellige aktiviteter kan sidde i ro og fred uden at forstyrre hinanden.

 

Motiver med himmel og hav matcher flot dagcentrets farver. Centerleder Grethe Jørgensens favoritmotiv er den flotte udsigt over Nordby Bakker på Samsø, som er fordelt på to individuelle skærmvægge.

 

Rummets akustik er blevet kraftigt forbedret

Skærmvægge har bidraget til en kraftig forbedring af akustikken i dagcentret, fortæller Grethe Jørgensen.

– Dagcentrets store fælleslokale har tidligere givet os store udfordringer med en enerverende, rungende støj igennem lokalet. Vi har nu fået et helt anderledes dejligt fællesrum, hvor personalets og borgernes forskellige aktiviteter i mindre grad griber forstyrrende ind i hinanden.

 

Dobbeltskærmvægge med kanvasstof på bagsiden

Alle skærmvægge leveret til Othello har dobbeltmotiv, så skærmvæggene motivmæssigt passer sammen to og to. Motiverne er disponeret, så skærmvæggene også motivmæssigt fungerer, når de står hver for sig. Ønsker man et lidt mindre dominerende motiv, kan den ene skærmvæg vendes, så det er siden med det flotte kanvasstof, der vises. Othello har valgt to forskellige kanvasfarver: en grå og en dybblå.

 

De skønne motiver lægger op til en god snak og beboerne er begejstrede

Othellos beboere og personale har givet udtryk for stor glæde over skærmvæggenes flotte naturmotiver, og både personale og beboere har været rådført i forbindelse med det endelige valg.

Naturmotiverne giver løbende anledning til gode snakker beboerne imellem og med personalet. Borgerne bruger meget tid på at snakke om billederne, og når der flyttes rundt på skærmene, er der nye motiver at tale om. Beboerne synes, at skærmvæggene og motiverne giver varme og hygge i rummet.

 

 

Efter succesen i dagcenteret har Othello bestilt yderligere 18 skærmvægge til Othellos ni afdelinger. De bliver her inspiceret af Sonovisions Karsten Andersen inden levering.

 

Plejecenter Othellos hjemmeside

 


 

Demensvenlig indretning på plejehjem

“Jeg har mere ro i hovedet, når jeg går herfra”

Sonovision har leveret demensvenlig indretning med akustikbilleder og skærmvægge til Plejecenter Kastaniehaven i Give

Demensvenlig indretning af plejehjem

Hjemlighed og demensvenlig indretning

Demensvenlig indretning og hjemlighed

Det kan være en ganske vanskelig opgave at skabe hjemlige rammer i fællesområderne på et plejehjem. Sonovision giver her sit bud på, hvor der kan tages fat, hvis man vil skabe basal velvære for beboerne på plejehjemmet.

Hjemlighed og demensvenlig indretning

top