Stole-yoga for kognitivt udfordrede – Nu med udsigt til skoven!

Social og Sundhedsassistent Kirsten Grau Kristensen foran motiv fra Langesøskoven. Billedet er et aktivt element i et terapiforløb med stole-yoga og mindfulness for kognitivt udfordrede.

Naturkunst for kognitivt udfordrede i terapilokalet på Højskolen 5-kanten

Det er ingen hemmelighed, at kunst og natur har en positiv effekt på vores mentale og fysiske sundhed. Højskolen 5-kanten i Nordfyns Kommune har set vigtigheden i at integrere kunst, natur og støjdæmpning i deres terapitilbud til borgere med demens og andre kognitive udfordringer.

Ved at have et af Sonovisions tredelte naturmotiver i terapilokalet skaber Højskolen 5-kanten ikke kun en støjdæmpende effekt, men også en beroligende og afslappende atmosfære for deltagerne under stoleyoga- og mindfulnessøvelserne.

Deltagerne bliver opfordret til at fokusere på motivet og sætte ord på de tanker, der opstår, hvilket kan være en givende øvelse for demenspatienter, der kan have svært ved at udtrykke sig verbalt.

Omhyggelig udvælgelsesproces i et samarbejde mellem Sonovision og kunstudvalg

Det er værd at bemærke, at kunstværket blev valgt med omhu og efter en grundig research-proces i et samarbejde mellem Sonovision og kunstudvalget. Ved at vælge et naturmotiv fra nærområdet skabte man samtidig en forbindelse til området, som kan bidrage til at skabe en følelse af fællesskab og tilhørsforhold.

Højskolen 5-kanten har med deres tilgang til kunst og natur i terapitilbuddet vist, hvordan kunst og natur kan have en positiv effekt på vores mentale og fysiske sundhed. Der er potentiale for, at andre institutioner kan følge deres eksempel og integrere kunst og natur i deres terapi- og behandlingstilbud for at skabe en mere beroligende og afslappende atmosfære for patienterne.

 

Læs mere om terapien i 5-kanten

 

top