Jeg er utrolig glad for de billeder – Erfaringer fra Baunehøj

Sonovision blev inviteret til at deltage i nytænkning omkring indretning på Baunehøj Plejehjem i Lyngby-Taarbæk kommune.

Beboerne med til at udvælgelse af motiver

Lyngby-Taarbæk kommune har i en treårig periode gjort Baunehøj til et udviklingsplejecenter, hvor medarbejdere og ledelse har friere tøjler til nytænkning omkring trivsel blandt beboere og personale. Sonovision blev i den forbindelse inviteret til at udsmykke i første omgang tre afsnit med akustikbilleder og mobile skærmvægge. I processen blev beboere på hvert af de tre afsnit involveret i udvælgelse af motiver.

Erfaringerne skal give inspiration til andre plejehjem i kommunen

Forsøget med at afprøve nye løsninger på flere områder løber over tre år. Undervejs i processen vil Plejecenter Baunehøj dele viden og resultater med kommunens andre plejecentre, og det er håbet, at erfaringerne kan give inspiration til plejehjem over hele landet.

Besøgende på 2. sal i Syrenen bliver nu budt velkommen af en smuk strandeng. Farven på billedrammer er tilpasset farven på væggene. Sonovisions billeder dæmper støj, og er fuldstændig refleksfri. Bemærk ophængningshøjden, som er tilpasset beboerne.

 

top