Naturbilleder på fødegangen understøtter drømmerejsen

Cecilie venter utålmodigt på, at fødslen for alvor går i gang. Hun glædes over motivet med skovsøen i solopgang. Billedet hjælper hende med at drømme sig hen til et rart sted, når veerne tager fat.

Naturmotiver på fødegangen giver anledning ro og fordybelse

Sonovision har for et halvt år siden leveret akustikbilleder til to ventestuer på OUH’s fødegang. Vi har netop afsluttet en mindre undersøgelse af, hvordan billederne er blevet taget imod af de snart-fødende kvinder og af jordemødrene

Under vores besøg på fødegangen møder vi Cecilie, der er andengangsfødende, og kun venter på, at fødslen går rigtigt i gang.

– Jeg synes de store markante billeder virker beroligende på mig. Jordemoderen instruerede mig til at drømme mig væk til et godt og varmt sted, når veerne tager over. Jeg synes i høj grad naturbillederne hjælper mig med at tage ud på denne drømmerejse. Naturen får mig til at slappe af, og finde en indre ro, beretter Cecilie mellem sine tilbagevendende veer.

I undersøgelsen understøttes Cecilies tanker af jordemødrenes generelle observationer: “Når jeg kommer ind i rummet, gør billederne en forskel – det virker hyggeligt og hjemligt”, “Billederne giver en afslappende stemning på stuen, og man får lyst at tage derhen, hvor billederne er taget”, og “De varme farver gavner rummet og skaber ro og tryghed” er typiske udtalelser fra OUH’s jordemødre.

Jordemoder Rikke Schmidt foran akustikbillede med motiv fra skovsø

– Vi har nu haft billederne hængende i et halvt år, og vi oplever alle, at billederne er med til at skabe hjemlighed og en afslappende atmosfære på stuerne. Kvinderne er naturligvis nervøse, når de kommer og kan have svært ved at finde fokus. Her hjælper billedmotiverne os med at tiltrække opmærksomhed og sprede en følelse af hjemlighed og ro, udtaler afdelingsjordemoder Rikke Schmidt

 

Kunst på fødegangen – Smukke landskaber sender mig ud på en behagelig drømmerejse

 

 

top