Hospitalskunst skal både tåle kritik og desinfektion

Wet Wipe desinfektion af kunst på hospital

Man siger ofte at, kunst skal kunne tåle kritik, men når det drejer sig om hospitalskunst, skal kunsten også kunne tåle desinficering. Vi har derfor over en 40 dages periode udsat vores akustikbilleder for desinfektion med hhv. triamin, ethanol og clorin klude fra Wet Wipe – Og vores produkter bestod prøven med glans!

 

Vi afprøvede desinfektion af akustikbilleder i en 40 dages periode

Sonovisions akustikbilleder er udviklet til at skabe ro, glæde og tryghed på hospitaler og plejehjem. Men hvis vores helende kunst skal kunne nå ud til alle patienter i alle hjørner og kanter af hospitalet, skal den også kunne tåle desinficering med gængse desinficeringsprodukter.

For at undersøge dette, udsatte vi vores akustikbilleder for en 40 dages test, hvor vi hver dag desinficerede akustikbillederne omhyggeligt og grundigt med de kendte desinficeringsklude fra firmaet Wet Wipe:

  • Den gule Triamin Desinfection
  • Den blå Ethanol Desinfection, 70 %
  • Den lyseblå Chlorine Disinfection. 1000 ppm

Vores formål med testen var at undersøge, om farver og materialer tog nogen form for skade af desinficeringen – og resultatet faldt meget positivt ud!

 

Både rammer og lærreder bestod testen

Vores akustikbilleder til hospitaler består grundlæggende af tre forskellige materialer: en lakeret aluminiumsramme, et polyesterbaseret lærred med print, samt en underliggende støjdæmpende plade af stenuld. I den sammenhæng var det især interessant at undersøge, om det printede lærred tog skade af desinficeringen.

Efter 40 dages daglig desinficering kunne vi konstatere, at både ramme og lærred bestod testen med glans for alle tre desinficeringsmidler. Alle farver i trykket fremstod fuldstændig uforandrede, og lærredet havde hverken ændret form eller blevet svækket.

 

… men der er mange andre vigtige krav til hospitalskunst

Sonovisions akustikbilleder og mobile skærmvægge, er først og fremmest udviklet med henblik på at skabe tryghedsskabende kunst i pleje- og behandlingsmiljøer. Vores kunst fungerer som positive distraktioner, og bidrager til forbedret akustik, hjemliggørelse og wayfinding.

For at kunsten skal fungere effektivt i et hospitalsmiljø, skal motivet være forholdsvis stort og let at afkode. Derudover opfylder Sonovisions billeder et vigtigt krav, ofte ikke bliver tænkt over: vores lærreder er 100% refleksfri, så der aldrig er generende genskær fra vinduer eller lamper, uanset hvor man er placeret i forhold til motivet.

Derudover opfylder vores produkter en række andre krav til brandklasser, recycling, vaskbarhed m.v., som du kan læse mere om her:

 

Produktegenskaber for akustikbilleder

 

 Desinficerbare billeder på operationsgangen

Desinficerbare billeder på operationsgangen

På Hillerød Hospital hænger Sonovisions deinficerbare billeder på operationsgangen. Naturbillederne gør ventetiden nemmere og dæmper patienternes nervøsitet.

Tryghedsskabende kunst på operationsgangen

Sononovisions billeder tåler desinfektion med UV-lys

Vi har i et halvt år testet vores tryghedsskabende kunst, hvor vi i et simuleret hospitalsmiljø har udsat billederne for daglige bestrålinger med desinficerende UV-lys

Desinfektion af hospitalskunst med UV-lys


 

top